CH New Era's Oklahoma
"Tess"

Tess är en riktig liten bustjej som älskar
allt och alla. Hon är supersocial
och hur stabil som helst och älskar
att jobba med barnen på skolan.

 
 
 


 

CH Dire Straits De Trufas Negras "Diego"

Diego är vår kramgoa nallebjörn
som älskar all närhet och klappar
och kel. Han är den perfekta
läshunden.

 
 


 

New Era's Tokyo
"Ajax"

Ajax är minstingen i gänget och Diegos
son. Han är supersocial och verkligt
stabil men har eftersom han är så
ung lite myror i benen.

 
 

Tess, Diego och Ajax är diplomerade besökshundar, licensierade terapihundar och snart även diplomerade läshundar. Utbildningen är mycket omfattande och har skett hos Svenska terapihudsinstitutet i Stockholm. Hundarna jobbar 4-5 timmar om dagen på Snättringeskolan i Huddinge tillsammans med mig. Jag har jobbat som pedagog i skolan på 12 år och är också utbildad hundinstruktör, så vi hoppas verkligen att kunna göra skillnad för de elever som behöver hjälp och stöd. Snättringeskolan är Stockholms första skola med eget hundteam och det är verkligen ett mycket spännande och utvecklande arbete. Hundarna älskar verkligen att jobba med barnen och barnen tycker att det är fantastiskt att ha tre "skolhundar" som de kan gå till.

Vad är en terapihund - En terapihund arbetar tillsammans med sin förare i ett team som kallas för terapihundsekipage. Det är tillsammans med sin förare som hunden kan hjälpa människor att må bättre. Hunden hjälper människor genom att fungera som en motivator – helt enkelt höja motivationen och inspirera till förbättring och utveckling. Oftast ingår terapihundsekipaget i ett större team bestående av exempelvis personal vid vård, omsorg och skola, läkare, lärare, psykolog, specialpedagoger m.m. Terapihundsekipaget arbetar tillsammans med en klient utifrån det behov som klienten har. En individuell handlingsplan upprättas tillsammans med klienten eller verksamhetens personal, om det är möjligt.

De hundar som är lämpade att bli terapihundar måste vara stabila och trygga, tycka om främmande människor(sociala) och ha lätt för att koppla av.


Hundrummet - Hit kommer barn som behöver motivation och extra träning.


Ska man jobba med barn måste man gilla barn - Tess, Diego och Ajax


Tess är ute på promenad med ett barn på skolan.


Tess lyssnar på en spännande saga.


Matteräkning och hundmys!


Fina tavlor som barnen målat till hundrummet